ASOCIAŢIA JURNALIȘTILOR SCHIORI DIN ROMÂNIA (AJSR) va participa și în acest la întâlnirea SCIJ (Schi Club Internationale des Journalistes) cu o echipă formată din 6 jurnaliști schiori. Cea de a 66-a ediție urmează a fi organizată de către Belgia, la Val D’Arly în Franța, în perioada 23-30 martie 2019. Căpitanul echipei va fi Lucian Lipovan, alături de care vor călători în Franța și vor participa la competiții Andreea Anghel, Liliana Curea, Cătălin Mihăilă, Csaba Bartha și Septimiu Sărățeanu.

SCIJ organizează anual întâlniri de iarnă (mai nou și de vară) în diferite stațiuni montane din lume, organizarea revenind prin rotație câte unei țări. Primul astfel de meeting de iarnă a avut loc în anul 1955 la Meribel în Franța, urmat de Ste Croix, Elveția, mai apoi nenumărate stațiuni din Europa, SUA, Canada, Japonia, chiar și în Argentina. La fiecare intâlnire se organizează două competiții: una de schi alpin (slalom uriaș) și una de schi fond, cu respectarea normelor impuse de federația fiecărei ramuri sportive.

AJSR este o organizație neguvernamentală înființată în 2017 de câțiva jurnaliști pasionați ai schiului care, de ani de zile, participă la întâlnirile prestigiosului Schi Club Internationale des Journalistes (SCIJ) cu sediul în Bruxelles, întemeiat în 1951, pe vremea războiului rece. România participă regulat la aceste întâlniri începând din 1990.

Csaba BARTHA
președinte AJSR

27 februarie 2019

COMUNICAT

ASOCIAŢIA JURNALIȘTILOR SCHIORI DIN ROMÂNIA (AJSR) va participa și în acest la întâlnirea SCIJ (Schi Club Internationale des Journalistes) cu o echipă formată din 6 jurnaliști schiori. Cea de a 66-a ediție urmează a fi organizată de către Belgia, la Val D’Arly în Franța, în perioada 23-30 martie 2019. Căpitanul echipei va fi Lucian Lipovan, alături de care vor călători în Franța și vor participa la competiții Andreea Anghel, Liliana Curea, Cătălin Mihăilă, Csaba Bartha și Septimiu Sărățeanu. SCIJ organizează anual întâlniri de iarnă (mai nou și de vară) în diferite stațiuni montane din lume, organizarea revenind prin rotație câte […]