Dragi jurnaliști,

Vă anunțăm că în urma demersurilor făcute în 2017 am reușit să înființăm ASOCIAȚIA JURNALIȘTILOR SCHIORI DIN ROMÂNIA (AJSR sau AJSRomania), persoană juridică cu sediul în Timișoara.

Am luat această decizie pentru a avea și noi în țară o asociație cu reprezentare legală care să adune la un loc jurnaliștii pasionați ai schiului alpin și fond și, totodată, pentru a crea o punte oficială către SKI CLUB INTERNATIONALE DES JOURNALISTES (SCIJ), organizație internațională la care sunt afiliate asociații similare din peste 40 de țări. De peste 60 de ani SCIJ organizează întâlniri de iarnă în diferite stațiuni de schi din întreaga lume la care participă echipe din țările afiliate.

Intenționăm să organizăm anual un „meeting” național cu competiție unde vor fi bineveniți toți jurnaliștii care se vor înscrie în AJSRomania. Într-un viitor mai îndepărtat ne propunem să organizăm și un meeting internațional SCIJ (de iarnă sau vară) în funcție de posibilitățile financiare și de evoluția stațiunilor alpine din România.

Conform statutului scopurile AJSRomania sunt:

  • Facilitarea contactelor dintre jurnaliștii care îşi exercită profesia în România şi sunt interesaţi să practice schiul.
  • Facilitarea contactelor profesionale şi legate de practicarea schiului cu jurnaliștii din întreaga lume.
  • Apărarea libertăţii de expresie şi a intereselor morale ale membrilor legate de exercitarea profesiei de jurnalist.
  • Dezvoltarea pregătirii sportive specifice practicării schiului şi stimularea spiritului de competiţie.
  • Încurajarea membrilor de a-şi acorda reciproc sprijin profesional şi amical, in orice circumstanţe.
  • Promovarea sportului, a evenimentelor și activităților sportive.
  • Promovarea turismului si a statiunilor ce permit sau găzduiesc desfășurarea sau practicarea sporturilor de iarnă.

 

Poate fi membru al AJSRomania orice jurnalist full-time din România (din presa scrisă, online sau audio-vizual) care iubește muntele și este pasionat al schiului, care este de acord cu statutul asociației și este dispus să plătească cotizația anuală.

ASOCIAȚIA JURNALIȘTILOR SCHIORI DIN ROMÂNIA VĂ AȘTEAPTĂ!